Törp páncélkészítő
Életerő hullám
Egységáldás
Pompás mágikus szorzó
Felszabadult egység akármi (2X2)
Barna medve és Tűz főnix (+) bónusz, meg mittudom' én, hogy mik vannak még.
Eléggé elkanyarodtunk a piactól, de erre nekem is kell írnom
Bár Kira7 már egész jól leírta hogy azért nem olyan egyszerű a harci oldal se...
A spektrális követ nem csak eventen lehet szerezni hanem barkácsolásnál ha össze gyűlik a 100 pont, akkor a misztikus ládából is lehet szerezni egyszerre 2db-ot is, kb úgy 4 ládánként van ott a lehetséges nyeremények közt, én már 2x is nyertem, vagyis 4db-ot. De összességében tényleg ritka vagyis nem túl nagy segítség.
Törp páncélkészítő, Nagyon jó dolog ha van, érezhető a segítsége pláne kombinálva egyéb dolgokkal. De volt hogy fél évig nem nyertem 1db-ot se, pedig mindig maxolom a tornyot, de a csapatba is mindig beírja ha valaki kap törp páncélt, mert egyre nagyobb csoda ha valaki ilyet nyer... Szóval ez tényleg jó, de erre nem lehet építkezni mert lehet hónapokig nem kap az ember, aztán pedig ha van akkor le is kell tenni, ami helyet foglal a városba, nekem előfordult már hogy annyi helyem se volt hogy letudjam tenni, mert max 2x2 helyem volt, így nem tudtam használni.
Életerő hullám, Szerintem az eddigi legnagyobb átverés a játékba
az értelme kb nulla! Én már le se barkácsolom ezeket, eleve sok töredék és katalizátor kell hozzá, vagyis elég drágák, ha jól rémlik pl az 50%-oshoz valami 1300 töredék és 6 katalizátor kell, és akkor mit ad? 1 csatában, egyetlen 1 kiválasztott egység vesztességének adja vissza az 50 %-át, ami kb semmi! Konkrétan vicc kategória. leharcolok 30 tartományt a bajnokin, az 30x5 egység, ha csak mindegyik csatánál 2-3 egységem sérül vagy elvesztek egész egységeket, akkor már kéne minimum 90db életerő hullám hogy a veszteségeim felét vissza hozzam, 50% os áldás esetén, de vannak 25% meg mindenféle verziók is, de még az 50% os is vicc, drága barkácsolni, ritkán is lehet, 2 bajnoki vagy torony közt csak pár darabot lehet csinálni, közbe kéne vagy 150db hogy érjen is valamit...
Ennek az áldásnak úgy lenne értelme ha nem 1 kiválasztott egységre hatna, hanem 1 adott csata elvesztett összes egységére. Most ha barkácsolok is mondjuk 10db-ot, akkor az a heti torony vagy bajnoki alatt lévő veszteségeim 1%-át se adják vissza. Totál használhatatlan semmire se jó funkció ez!
Egységáldás, Ez csak eventeken és misztikus ládákból szerezhető barkácsolásnál. Szóval ez ritka, kb lényegtelen segítség, ha 1 eventen nyerek is párat akkor is 1 bajnokin pár nap alatt el is hullanak azok az egységek amik ebből jönnek. Pár nap segítség, ez ilyen disznek jó dolog
Pompás mágikus szorzó és egyéb 2x2 segítő épületek, Ezek jók, de ezeket le kell barkácsolni, végtelen ebből sincs, de azért megoldható hogy legyen minden bajnokira 1db, vagy több, ki hogy gazdálkodik ezekkel. De ezeket is le kell tenni helyet foglalnak.
Barna medve és Tűz főnix, Na ezek tényleg jók, érezhető segítséget adnak, de itt jön az amit Kira is írt, hogy ezeknek megvan a párjuk, sőt sokkal több olyan eventes nyeremény van ami árút ad mint ami a harcot segíti, konkrétan van ez a 2 ami a harcot erősiti, és az összes többi meg árút ad... Nekem 24db eventes épületem van letéve, ebből 3db segíti a harcot, 1 tűzfőnix és 2db barna medve
A maradék 21db árút ad... és van még a raktárba 1-2db eventes amikből 2db-om van, de nincs helyem kitenni mind a 2öt, + 3db szett is amik szintén nincsenek kint, ezek is mind mind árút adnának. Szóval aki árú irányba akar elmenni és egyezkedni az megteheti. A főnix és barna medve szerintem bőven ellensúlyozva van a másik oldalon...
Aztán ott vannak még az olyan sima épületek amiket eventeken lehet nyerni napi díjként, 1 event alatt többször is, amik árut adnak, ezeket csak 1x kell megszerezni és örökké adják az árút, még pl a sokkal nehezebben megszerezhető pl törp páncél csak 5 napig használható, szóval még az ilyen kirakható harcot segítő épületeknek is megvan a párja és még jóbban is működik...
Nekem 2 városom van, a nagy az utolsó fejezet végén a kicsi az 5. fejezet végén. A nagyba 90%-ba harcolok és 10% pedig árú, ez azt jelent hogy a bajnokiba ha úgy látom túl nagy veszteségem lenne akkor inkább megveszem, ez kb a tartományok 10%-a. A toronyba ugyanez 90% harc.
A kicsi városba viszont totál fordítva, ott kb 90% árú, a bajnoki és a torony is, amit fél éve maxolok áruval, bajnoki pedig 4-5000 pont, előző bajnoki pl 5130 pont volt és elég az árum ennyi bajnoki pontra és max toronyra heti 1 piacolással
Persze lehetne mondani hogy 5. fejezet ott még kicsik az igények, igen de a termelés is kicsi... később mikor már többet kérne a bajnoki és a torony akkor már a manuk is nagyságrendekkel többet adnak, + addig már vannak olyan csodák amik növelik a termelést, több a hely stb stb, szóval ezt a későbbiekbe is meglehet csinálni, de szerintem a legjobb megoldás talán a 2 taktika keverése, harc+árú, de külön külön is járható út mind a 2 megoldás.
Megnéztem a városodat és hát számomra érthetetlen, bár ahogy látom most ép új fejezet elején vagy, átalakítás közben, így annyira nem mérvadó a jelenlegi állapota. De komolyan 3x ráfrissítettem az elvenstatra mert azt írta hogy te acél, tekercs, elixír bonuszos vagy, mondom az nem lehet mert több helyen is a tekercsre panaszkodtál, de ezek szerint az a bonuszod, így totál nem értem hogy lehet abból kevés, és eleve miért a piacon akarsz venni?
csak simán le kéne raknod 3-5 manút mindegyik bonuszból, aztán rátenni fenséges fabrikálást + ott az arany főnixed azt is megeteted és végtelen tekercsed lenne... Diplomáciai vonalon akarsz haladni árúval kiváltani a harcokat, de közben nincsenek manufaktúraid, hát ilyet 4 év alatt nem láttam... Most vagy harcolsz és leraksz 1 tonna fegyvertárat, harci csodát, harcot segítő barkácsos épületeket stb, vagy leraksz annyi manut amennyi csak elfér és termelést nővelő csodákat, maradék helyre eventes épületeket, ehelyett neked van 3db manud, csak is érző árút termelsz 1-1db mindegyikből, nem értem ezzel mi volt az elképzelésed? Én harci beállítottságú vagyok de még nekem is végig minden fejezetbe minimum 2-3 manum volt mindegyik bonuszos termékemből. Most jelenleg 17 db manu van letéve, úgy hogy közben én harcos vagyok
De ennyi a normális haladáshoz és készlet fenntartáshoz is kell, szóval nemértem a városodat, így ránézésre az 1ik játék stílushoz se alkalmas... Persze adnak még árút az eventes dolgaid is, de azok nem olyan hatékonyak mint a manufaktúrák, azok fabrikálással azért többször annyit adnak mint az eventes épületek, amik kiegészítésnek nagyon jók, de azokra támaszkodni hülyeség... Ja és alapvető kb kötelező csodáid nincsenek, ezt se értem, ott vagy a 17. fejezetbe és nincs aranyszakadékod, nincs hegyi csarnokod stb... pedig ezek hatalmas segítség, rengeteg lakost adnak, a csarnok +termelést is. Én a kicsi városomat árúra optimalizáltam, és van 12db manum, a legmagasabb szinten ami az adott fejezetbe elérhető + eventes épületek, nincs is árú gondom. Szóval átkéne tervezned az egész várost és máris nem zavarnának az ilyen nyerészkedő ajánlatok...